SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Szarlotka babuni

Pyszna rozpływająca się w ustach szarlotka . nic dodać nic ująć .

Składniki:

* CIASTO
* 4 szklanki mąki
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 3/4 kostki margaryny
* 1 szklanka cukru
* 1 cukier waniliowy
* 2 całe jajka + 2 żółtka
* 3 łyżki kwaśnej śmietany
* NADZIENIE Z JABŁEK
* 2 kg jabłek
* 1 cukier waniliowy
* 1 łyżka bułki tartej

Przygotowanie

Przepis na ciasto:

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.

Przepis na nadzienie z jabłek:

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z bułką tartą i cukrem waniliowym.

Ułożenie ciasta:

Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Piec 45 minut w 200 stopniach C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.


Tagi: ciasto, jabłka
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »