SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Zupa koperkowa

koperkowa
Dzięki tej zupie w całym domu pachnie wiosną. Smaczna zupa dla dużych i dla tych trochę mniejszych.

Składniki:

300 gram cielęciny np gicz
4 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera i pora
500 gram ziemniaków
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
ziele angielskie
liść laurowy
2 pęczki koperku
sól
pieprz
2 żółtka

Przygotowanie

Mięso umyć, zalać 2 litrami wody zagotować dodać pokrojoną w plastry włoszczyznę i gotować, z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miekkości dodać posiekany koper. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, nie rumienić, dodać do zupy. Chwilę pogotować. Żółta rozmieszać trzepaczka dodać trochę wywaru i wlać do zupy. Doprawic do smaku.


Tagi: koperek, żółtka, cielęcina, ziemniaki
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »