SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Krężałki

Maże ktoś lubi krężałki ?

Składniki:

3 małe główki kapusty
5 ząbki czosnku
3 litry wody
1-2 łyżeczki soli do smaku

Przygotowanie

Kapustę kroimy na ćwiartki, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Wystudzoną kapustę układać warstwami najlepiej w kamiennym garnku lub w szklanym słoju, każdą warstwę posypać nasieniem kopru lub kminkiem. Całość zalać zimną przegotowaną wodą lekko osoloną z dodatkiem rozduszonego wyciskarką czosnku. Pozostawić w miarę ciepłym miejscu do ukiszenia. Najlepiej smakują jako dodatek do ziemniaków z cebulką smażoną na maśle i mielonym. Ja też bardzo lubię ze śmietaną jak mizerię.


Tagi: CZOSNEK, KAPUSTA BIAŁA, SÓL
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »