SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Dietetyczna ryba z pieczonym czosnkiem

ryba z czosnkiem
Pieczona w piekarniku ryba z czosnkiem i natką pietruszki. Idealne danie dla odchudzających się. Jedna porcja zawiera nie więcej niż 310 kcal. Przepis na 2 porcje

Składniki:

2 filety z ryby najlepiej z dorsza po 250 gram każdy
1 duża łyżka masła
sok z połowy cytryny
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
2 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie

Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, obłożyć obranym i pokrojonym w plastry czosnkiem i obsypać natką, ułożyć w żaroodpornym naczyniu na każdą porcję połóżyć kawałek masła. Naczynie przykryć folią aluminiową (by ryba zbyt szybko się nie zrumieniła). Piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 20-25 minut.  Pod koniec pieczenie zdjąć folię, wtedy danie lekko się zarumieni.
Podawać z ulubioną surówką.


Tagi: Ryba dietetyczna, ryba pieczona, dorsz, czosnek, cytryna, natka
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »