SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Skrzydełka w zalewie octowej

Skrzydełka w zalewie octowej to pyszna przekąska, którą przygotowuję na spotkania z rodziną.

Składniki:

Składniki:
2 kg. skrzydełek z kurczaka
Zalewa:
6 szklanek wody
1 szklanka octu
4 łyżki ketchupu
3 łyżki soli
5 łyżek cukru
2 cebule
kilka ziaren ziela angielskiego
liśc laurowy
kilka ziaren gorczycy

Przygotowanie

Przygotowanie:


Skrzydełka dokładnie myjemy, kroimy (tzw. lotki odrzucamy) pozostawiamy dwie części.

Części, które zostawiliśmy do potrawy, gotujemy pół godziny w bulionie z kostek rosołowych.

Następnie smażymy je na oleju w panierce z jajka i bułki tartej.

Usmażone skrzydełka układamy w dość głębokim naczyniu.

Po usmażeniu wszystkich skrzydełek zalewamy je gorącą zalewą przygotowaną z w/w składników. Potrawę przygotowujemy dwa dni przed spożyciem, wtedy skrzydełka maja wyśmienity smak.

v\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } o\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } w\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } .shape { BEHAVIOR: url(#default#VML) }


Tagi: cebula, ocet, przyprawy, skrzydełka z kurczaka
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »