SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Grillowane kanapki caprese

kanapka caprese
Moje ulubione kanapki na ciepło

Składniki:

4 kromki chleba
4 łyżeczki pesto
1 pomidor obrany ze skórki i pokrojony w plastry
100 gram mozzarelli pokrojonej w plastry
masło
sól, pieprz

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować z zewnętrzych stron masłe, wewnątrz pesto. Na jedną kromkę położyć plastry mozzarelli, pomidora i ponownie mozzarelii, przykryć kromką chleba. Utworzyć tak 2 kanapki.  Kanapki położyć na rozgrzanej patelni, smażyć na złotobrązowy kolor, następnie przełożyć kanapki na drugą stronę, zmniejszyć ogień pod patelnią, przykryć pokrywką i smażyć aż rozpuści się w środku ser. Gotowe kanapki przekroić na pół i jeść na ciepło.


Tagi: Estonia, kanapki grillowane, kanapka caprese, pomidory bazylia, pesto
comments powered by Disqus