SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Ragout z indyka

Ragout
Potrzebny przepis na szybki obiad - oto i on.

Składniki:

500 gram piersi z indyka
250 gram pieczarek
3 średniej wielkości marchewki
100 gram fasolki szparagowej
pęczek posiekanej natki pietruszki
1 i 1/2 szkl. rosołu drobiowego
2-3 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki jogurtu naturalnego
1-2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz,
olej

Przygotowanie

Pierś indyka umyć, osuszyć i pokroić na regularnej wielkości kawałki, pieczarki opłukać i pokroić w średniej wielkości plastry, marchew obrać, opłukać i pociąćna talarki. Fasolkę umyć, osuszyć i pociąć na 3-4 cm kawałki.
Na pateni rozgrzać olej i wrzucić kawałki mięsa, szybko obsmażyć.
Do garnka wlać rosół, dodać mięso i warzywa, gotować przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki (część posiekanej natki zostawić do ozdoby), dodać musztardę, doprawić solą i pieprzem. Na koniec ragout zagęścić mąką, zabielić jogurtem. Posypać pozostawioną do dekoracji natką pietruszki.


Tagi: pierś indyka, marchew, pietruszka, musztarda francuska, pieczarki
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »