SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Rafaello bez pieczenia

Ciasto z budyniem i kokosem. bardzo szybkie, bez pieczenia

Składniki:

2 duże paczki herbatników lub krakersów
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
kostka masła
20 dkg wiórków kokosowych (w tym 5 dkg na posypkę)

Przygotowanie

1. Z mleka, budyni, mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z żółtkiem i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Gdy otrzymamy jednolitą masę wsypujemy 15 dkg wiórków kokosowych i dokładnie mieszamy.

2. Na blaszce o wymiarach 30x20 cm układamy warstwami herbatniki i masę naprzemiennie, tak aby warstw było jak najwięcej. Nie zapominając o tym, aby dolną warstwą były herbatniki (lub krakersy).

3. Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni z niewielką ilością masła do momentu aż się zarumienią. Dodajemy kilka pokruszonych herbatników i posypujemy gotowe ciasto.

Smacznego :)


Tagi: budyń, ciasto, kokos, szybkie
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »