SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Pierogi z nadzieniem z bobu

Mój pomysł na pierogi inaczej. są na ostro z czosnkiem ale pycha

Składniki:

Ciasto:
• 1 kg mąki
• 1 jajko
• 1 żółtko
• 2 łyżki oleju
• szczypta soli
• gorąca woda
Farsz:
1 kg gotowanego na bardzo bardzo miekko bobu ( najlepiej troche starszego)
sól pieprz do smaku
dwa ząbki czosnku

Przygotowanie

Zagniesc ciasto.

z gotowanego bobu ( najlepiej jeszcze na ciepło) wycisnać te zielone środki. Przecisnac przez prskę do ziemniaków lub zemleć w blenderze. Masa powinna być dosc gęsta. doprawić do smaku.

Z ciasta wykrawać krażki nadziewać masą bobową. Gotować ok 15 minut w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami.

smakuja nawet na zimno:)


Tagi: bób, mąka, sól
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »