SzukamPrzepisu.pl Z nami znajdziesz każdy przepis ...

Zobacz także

Mięsne zawijasy

Mięsne zawijasy, zrazy jak ktoś woli, są alternatywą dla znudzonych schabowych.

Składniki:

mięso na kotlety (wołowe, wieprzowe)
ogórki konserwowe
papryka konserwowa
cebula
grzybki marynowane
musztarda
przyprawy

Przygotowanie

Mięso kroję w plastry i rozbijam. Przyprawiam do smaku. Każdy płat smaruję musztardą. Na to kładę paseczek ogórka, papryki, piórko cebuli i grzybek. Zawijam, końce spinam wykałaczką. Obsmażam na patelni i przekładam do garnka. Zalewam wodą i duszę. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczam mąką. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami...


Tagi: mięso, musztarda, warzywa, zrazy
comments powered by Disqus

Podróże po zdrowie z Turystyka-zdrowotna.pl »


Podróże z BezMapy.pl »